Voor ieder wat wils

Sjoka
wàttus?

Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar mogen bij ons op kamp komen. Wij hebben de deelnemers onderverdeeld in vijf leeftijdsgroepen. Sjoka, Joka, Tika, Mika en Ouka.

Voor elke leeftijdgroep wordt een recreatief programma gemaakt dat aansluit bij hun belevingswereld.

Sjoka

Ben je 6 - 8 jaar? Dan mag je een halve week op kamp als Sjoka.

Sjoka's slapen met meisjes en jongens gemengd in een tent. Hierbij slaapt tevens leiding, zodat de deelnemers ook in de nacht altijd snel bij iemand terecht kunnen. Bij deze leeftijdsgroep zijn dit meestal vaders en moeders van de deelnemers.

Ze doen veel actieve spelletjes, gaan zwemmen, dansen en knutselen. Allemaal binnen de belevingswereld die bij hun leeftijd past.

Als je 8 jaar bent, dan mag je kiezen tussen Sjoka en de volgende leeftijdgroep, de Joka's. Als je voor het eerst op kamp gaat, dan is Sjoka een fijne manier om te proberen.

sjoka

Joka

Ben je 8 - 10 jaar? Dan mag je een week op kamp als Joka.

Jongens en meiden slapen bij de Joka's apart in tenten. De leiding heeft een eigen tentje elders op het kampterrein.

Vanaf deze leeftijdsgroep kan er gekozen worden om naast het zomerkampprogramma een extra sportprogramma te kiezen, te weten Gymkamp, Danskamp of Freerunkamp

De Joka's hebben veel actieve programmaonderdelen, zoals bos-ren-spelen en speurtochten. In deze leeftijdsgroep worden vriendschappen snel gelegd en worden ook de kinderen die individueel ingeschreven zijn snel opgenomen in de groep. 

Als je 8 jaar bent, dan mag je ook kiezen voor een halve week Sjoka. Ben je 10 jaar en al wat verder in je ontwikkeling dan je leeftijdsgenoten, dan mag je ook kiezen om naar de volgende leeftijdsgroep, de Tika's, te gaan.

joka

Tika

Ben je 10-12 jaar? Dan mag je een week op kamp als Tika.

Tika is de leeftijdsgroep voor deelnemers uit groep 7 en 8 van de basisschool. Als je 10 jaar ben en nog iets jonger in doen en laten, dan kun je ook nog kiezen voor de Joka's. 

tika

Mika

Ben je 13-15 jaar? Dan mag je een week op kamp als Mika.

Als je de brugklas achter de rug hebt, dan mag je naar de Mika's! We hebben deze afspraak omdat het verschil in belevingswereld tussen de basisschool en de middelbare school best groot kan zijn. 

Bij deze leeftijdsgroep streven wij ernaar om leiding te plaatsen die minimaal 21 jaar is.  

mika

Ouka

Ben je 16-18 jaar? Dan mag je een week op kamp als Ouka.

Onze oudste deelnemers zijn Ouka's. Bij deze groep is geen leiding per tent, maar wel twee stafleden die het hele dorp onder hun hoede hebben. De maximale grootte van deze groep is 45 personen.

ouka
Niet is te gek!