Wat is Zomerkamp?

Zomerkamp is de leukste week van de zomer voor alle kinderen van 6 t/m 18 jaar. En wat is leuker dan daar deel van uit maken, sterker nog, aan die leukste week mee te werken. Lid van een gym-, dans- of freerun vereniging of niet. Iedereen is welkom! Ben je 18 jaar of ouder, dan mag je mee als leiding (begeleider van kinderen tot 15 jaar). Grote kans dat dit ook jouw leukste week van de zomer wordt! 

Op het kampterrein staan 7 gezellige tentendorpen waar de kinderen per leeftijdsgroep voor een (halve) week hun intrek nemen. In elke tent slapen 8 tot 10 kinderen en elke tent heeft zijn eigen tentleiding; Dat ben jij! Jij zorgt er voor dat de kinderen op tijd opstaan, de afwas doen en tanden poetsen. Maar je moedigt ze ook aan bij de spelletjes of je bent een post bij de speurtocht. Voor elke leeftijdsgroep is er een eigen programma. Van buiten spelen in de speeltuin, speurtocht lopen en kampvuur, tot zwemmen, levend kwartet en (kamp)liedjes zingen. Voor de ouderen is er natuurlijk ook een nachtprogramma, zij gaan er op uit in de stad en gaan een avondje disco-en. (Hier lees je hoe een dag voor een deelnemer er uit ziet). Voor de leiding (en staf) gaat het programma nog even verder als de kinderen op bed liggen. Leer de leiding uit jouw dorp (en andere dorpen!) kennen tijdens het leiding-programma, of waag een dansje in de 'Achter de Heuvel' tent. Wil je weten hoe een dag eruit ziet voor jou als leiding? Lees dan eens het info boekje voor leiding onder het kopje downloads. Ook kun je bij 'leiding op zomerkamp' vinden hoe een dag als leiding op zomerkamp er aan toe gaat. 

We bieden elke zomer zeven weken Zomerkamp aan, waarin in elke week plaats is voor kinderen van alle leeftijden (voor de leeftijdsgroepen klik hier). Als toevoeging op het programma van 'Zomerkamp' bieden we in sommige weken extra gym-. dans- en freerun lessen aan. In deze weken kun je als leiding aangeven dat je ook graag met de kinderen mee zou willen naar de sporthal of de danszaal om daar te assisteren. Wil je weten in welke weken dit kan? Kijk dan bij de weekindeling